Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Όλγα Ρομέρο (Μεξικό)



Τη μητέρα μου την λένε Όλγα Ρομέρο και τα τελευταία χρόνια μένει στην Ναύπακτο. Κατάγεται από το Μεξικό και ήρθε στην Ελλάδα πριν 12 χρόνια περίπου.

Έφυγε από την πατρίδα της επειδή ο άντρας της είναι Έλληνας και ήθελε κάποτε να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα και έτσι,ήρθαν πίσω στην Ναύπακτο, από όπου κατάγεται.

Οι δυσκολίες που συνάντησε στην αρχή ήταν κυρίως η γλώσσα,η θρησκεία και το φαγητό. Οι άνθρωποι την δέχτηκαν ζεστά αλλά είπε ότι μέχρι να σε γνωρίσουν καλά οι Έλληνες είναι λίγο δύσκολα.

Στην Ελλάδα θεωρεί ότι έχει κανείς σχετικά περισσότερη ελευθερία. Εδώ στη Ναύπακτο έχουμε και τη θάλασσα και το βουνό κοντά και δεν χρειάζεται να τρέχει κανείς πίσω από τα παιδιά του συνέχεια. Όμως το μειονέκτημα είναι ότι είναι μακριά από την πατρίδα της και είναι δύσκολο να ταξιδέψει μέχρι εκεί.

Η παραδοσιακή μεξικάνικη κουζίνα στηρίζεται στο καλαμπόκι,τα φασόλια και την πικάντικη σάλτσα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι. Στην ελληνική κουζίνα με πολύ λίγα υλικά όμως μπορείς να φτιάξεις μια μεγάλη ποικιλία φαγητών.

Το πιάτο που ετοίμασε για μας λέγεται σόπες και ειναι ενα παραδοσιακό Μεξικάνικο φαγητό που περιλαμβάνει καλαμποκάλευρο, φασόλια, μαρούλι, λευκό τυρί και φυσικά πικάντικη σάλτσα. Επειδή ειναι γρήγορο και εύκολο στην προετοιμασία μπορείς να το βρεις στο καθημερινό τραπέζι, καθώς και σε τραπέζια ειδικών περιστάσεων.

Συνέντευξη στα Ισπανικά: Λούλα Παίξου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου