Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Αντζελίνα Νίκο (Αλβανία)


Η Αντζελίνα Νίκο μένει στην Ναύπακτο. Κατάγεται από την Αλβανία. Ήρθε στην Ελλάδα με την οικογένειά της πριν 15 χρόνια. Οικονομικοί λόγοι τούς ανάγκασαν να εγκαταλείψουν την χώρα τους και επέλεξαν την Ελλάδα γιατί ήταν ο πιο κοντινός προορισμός. Επίσης είχαν πληροφορίες από το σχολείο για την ιστορική αξία της Ελλάδας έτσι την θεωρούσαν πολύ φιλική χώρα.

Όταν έφτασαν εδώ η κυρία δυσκολία που αντιμετώπισαν ήταν η γλώσσα. Οι Έλληνες τούς δέχτηκαν με ζεστασιά και έχει δημιουργήσει πολλές φιλίες με Έλληνες. Αλλά η μεγάλη διαφορά όπως μας είπε είναι ότι βρέθηκαν σε μια ελεύθερη και πιο προηγμένη χώρα δεδομένου ότι στην Αλβανία εκείνη την εποχή υπήρχε διαφορετικό, πιο αυστηρό πολιτικό καθεστώς. Βεβαίως κάποια μέρα έχουν σκοπό, αν μπορέσουν, να επιστρέψουν στην πατρίδα τους κάτω από διαφορετικές συνθήκες ζωής.

Έχουν περίπου τις ίδιες διατροφικές συνήθειες με την Ελλάδα, βεβαία σε διάφορα μέρη της Αλβανίας υπάρχουν διαφορετικά παραδοσιακά φαγητά. Για την εκδήλωση ετοίμασε το μπιφτέκι «Βιεννέζ», ένα πιάτο που συνήθως προσφέρεται σε γάμους και γιορτές.

Συνέντευξη στα Αλβανικά: Ιωάννα Κοτσολάρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου