Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ιουλιανή Γκούννεμανν (Γερμανία)


Η Ιουλιανή Γκούννεμανν ζει στην Ναύπακτο. Κατάγεται από την Γερμανία. Έχει παντρευτεί Έλληνα και ήρθε στην Ελλάδα το 1990. Ο σύζυγός της κατάγεται από την Ναύπακτο και εγκαταστάθηκαν εδώ.

Το κύριο πρόβλημα που αντιμετώπισε όταν ήρθε στην Ελλάδα ήταν η γλώσσα. Όλοι οι Έλληνες ήταν πολύ φιλικοί και ευγενικοί απέναντί της, έτσι προσαρμόσθηκε πολύ εύκολα.

Η κύρια διαφορά της Ελλάδας σε σχέση με την χώρα της είναι οι κλιματολογικές συνθήκες. Το κλίμα έχει συνέπειες σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Επηρεάζει την διάθεση μας, την υγεία μας και οπωσδήποτε τον προγραμματισμό μας, όπως μας λέει. Σ’ όλους αυτούς τους τομείς υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία.

Δεν σκέπτεται πλέον να επιστρέψει στην Γερμανία. Εδώ βρίσκεται η οικογένειά της και τα παιδιά της.

Οι διατροφικές συνήθειες στην Γερμανία είναι διαφορετικές από την Ελλάδα. Εκεί βράζουν όλα τα λαχανικά και τρώνε πάρα πολλές βραστές πατάτες. Στην Ελλάδα περισσότερο ψήνουμε παρά βράζουμε τα φαγητά μας και χρησιμοποιούμε περισσότερα μπαχαρικά.

Ετοίμασε δύο πιάτα για την εκδήλωση Γεύσεις του Κόσμου. Το πρώτο είναι ρολό χοιρινό με βραστές πατάτες, καρότα και μπιζέλια, ένα κυρίως πιάτο που τρώγεται συνήθως Κυριακές και γιορτές. Το δεύτερο είναι τηγανίτες από πατάτες με κομπόστα μήλου, που μπορεί να φαγωθούν οποιαδήποτε μέρα.

Συνέντευξη στα Γερμανικά: Αγγελίνα Μπανιά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου