Σάββατο, 4 Μαΐου 2013

Πρώτες επαφές

Ξεκινήσαμε τις πρώτες επαφές διερευνητικές επαφές με μετανάστες που ζουν στην πόλη μας, και όλοι ενθουσιάστηκαν όταν τους μιλήσαμε για την ιδέα μας. Ανησυχούσαμε μήπως κάποιοι δεν επιθυμούσαν να υποβληθούν στην έκθεση που περιλαμβάνει η συμμετοχή σε μια τέτοια πρωτοβουλία, αλλά είναι πρόθυμοι να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους και να μοιραστούν ένα παραδοσιακό φαγητό της πατρίδας τους με τους συμπολίτες μας.

Επικοινωνήσαμε επίσης με το Δήμο Ναυπακτίας, που δέχτηκε να θέσει την εκδήλωση μας υπό την αιγίδα του. Είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι η πρωτοβουλία μας στηρίζεται και από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Καταλήξαμε επίσης σε κάποιες ερωτήσεις για τις συνεντεύξεις που θα πάρουμε. Αποφασίσαμε να τους ρωτήσουμε για τους λόγους που τους οδήγησαν να έρθουν στην Ελλάδα, γιατί επέλεξαν την περιοχή μας, για τις δυσκολίες που συνάντησαν, πώς τους αντιμετώπισαν οι άνθρωποι εδώ, τις διαφορές ανάμεσα στη ζωή εδώ και στην πατρίδα τους, τις διατροφικές συνήθεις στη χώρα τους και άλλα. Βέβαια, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η κάθε συζήτηση μπορεί να προκύψουν και άλλα θέματα, αλλά είναι καλό να υπάρχει μια βάση πάνω στην οποία μπορεί να στηριχθεί κάθε συνέντευξη. Κάποιοι ανέλαβαν να μεταφράσουν τις ερωτήσεις στις διάφορες γλώσσες στις οποίες θα διεξαχθούν οι συνεντεύξεις.


Κλείσαμε τα πρώτα ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και να μην έχουμε τεχνικά προβλήματα, καθώς αποφασίσαμε να βιντεοσκοπήσουμε τις συνεντεύξεις μόνοι μας με κάμερα και ηχητικό εξοπλισμό που θα νοικιάσουμε.

Ευχηθείτε μας καλή τύχη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου