Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Μουτσούμι ντι Μομπλό (Ιαπωνία)


Η Μουτσούμι ντι Μομπλό κατάγεται από τη Ιαπωνία.  Κατοικεί στην Γαλλία, στην Ιαπωνία και στην Ελλάδα.  Ήρθε στην Ελλάδα πριν από 15 χρόνια. Έφυγε από την Ιαπωνία για την Γαλλία, επειδή παντρεύτηκε τον Γάλλο σύζυγό της. Πριν από 15 χρόνια ο σύζυγός της ήρθε στην Ελλάδα για να εργαστεί στην κατασκευή της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και τον ακολούθησε.

Η κύρια δυσκολία που αντιμετώπισε όταν ήρθε στην Ελλάδα ήταν οι διαφορετικές συνήθειες, για παράδειγμα τα διαφορετικά ωράρια. Της φάνηκε παράξενο που τα μαγαζιά το μεσημέρι κλείνουν και οι άνθρωποι ξεκουράζονται και που κοιμούνται αργά.

Μας είπε ότι οι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι πολύ ευγενικοί. Της αρέσει πολύ η φύση εδώ και θεωρεί πως η ζωή είναι πολύ πιο απλή. Βέβαια, δεν υπάρχουν πολλές διέξοδοι για εκείνη, όπως όταν ήταν στο Τόκυο, που είναι μια μεγαλούπολη. Την Ιαπωνία την επισκέπτεται 3 φορές τον χρόνο και γι’ αυτό δεν της λείπει.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της παραδοσιακής διατροφής στην Ιαπωνία είναι κυρίως λαχανικά και ψάρια. Το κρέας είναι περιορισμένο. Χρησιμοποιούν πάρα πολύ σάλτσα σόγιας. Αντίθετα, στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε πολύ ελαιόλαδο. Η Ιαπωνική κουζίνα αντίθετα έχει πολύ λίγα λιπαρά.

Ετοίμασε για την εκδήλωση Γεύσεις του Κόσμου κοτόπουλο τηγανητό και μελιτζάνες χωριάτικες, δύο πιάτα που τρώγονται στην καθημερινότητα στην Ιαπωνία.

Συνέντευξη στα Γαλλικά: Μαργαρίτα Ζερβουλάκου και Παναγιώτης Κακούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου